Namens dorpsbelangen: Noaberschap, bedankt!

Woensdag 1 november is het telefoonteam in het zonnetje gezet door Stichting Dorpsbelangen om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet. In oktober 2017 is onze zorgtelefoon opgezet. Bijna het hele team was aanwezig en zij genoten van een uitgebreid diner. Iedereen heeft het enorm gewaardeerd dat Stichting dorpsbelangen dat voor het team heeft gedaan. BEDANKT!

Maar na het diner is er ook overleg geweest; want zoals een ieder leest en hoort komt er heel wat op ons af. Daarmee bedoelen wij u, jij, jullie, ons allemaal. Want overal in de maatschappij komen er handen tekort. Praat u daar al over? Praat jij daarover met je ouders? Wat als u hulp nodig heeft? Dan is het toch fijn als er mantelzorgers zijn, kinderen, familie. Maar een noaber is ook heel belangrijk, even iets voor uw buurman/vrouw doen.

Wilt u iets meer doen voor dorpsgenoten, laat het dan horen! Als iedereen iets doet, dan heeft niemand het te druk en je krijgt er veel voor terug! Want zeg nou zelf: hulp krijgen en hulp geven is beide fijn!

DUS BEL NOABERSCHAP 06-46501963
ALS U VRAGEN HEEFT!
Heeft u geen folder van Noaberschap, bel dan ook.
Wilt u vrijwilliger worden, bel dan ook, dan zetten wij u erbij in de vrijwilligersmap.

Voor de volgende hulpvragen kunt u bij ons terecht en wij proberen u verder te helpen via een vrijwilliger of voor professionele hulp:
– WMO vragen: bijvoorbeeld aanvraag PGB, invullen van formulieren, het ondersteunen bij een aanvraag van hulpmiddelen, huishoudelijk zorg en wijkverpleging. Bij een gesprek aanwezig zijn, ter ondersteuning van u.
– Praktische hulpvragen: bijvoorbeeld vervoer naar dokter/ziekenhuis, boodschappen doen, klusjes (tuin of huishoudelijk), vervoer met de auto, sneeuwruimen, zware voorwerpen verplaatsen, met iemand wandelen (met rollator of rolstoel). Het betreft hier hand- en spandiensten.
– Technische hulpvragen: bijvoorbeeld snoertje wegwerken, computerprobleem of iPad, apparaat installeren, stekker repareren, schilderij ophangen.
– Administratieve hulpvragen: bijvoorbeeld een formulier invullen, een lastige brief schrijven.
– Sociale hulpvragen: bijvoorbeeld ondersteuning mantelzorg, oppas.

NOABERSCHAP is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, maar ook wij zijn vrijwilligers en vele hebben ook een baan. Dus neemt men niet op, spreek dan uw bericht in, uw naam en telefoonnummer. U wordt dan weer teruggebeld.
Bij spoedeisende hulp moet u 112 bellen.

Dan staan er ook nog nieuwe activiteiten op agenda voor ons dorp:
Vanaf maandagmiddag 6 november is Baaiermerstee iedere maandagmiddag (m.u.v. feestdagen/bijzondere dagen) open van 14.00 uur – 16.00 uur voor een praatje, kopje koffie of thee. Even uit huis, andere mensen zien, uw vraag stellen, een spelletje spelen, een boek halen of brengen, even lekker uit huis. Ook gaan we in januari beginnen met samen eten in ons dorp. Mensen ontmoeten, gezelligheid, dat smaakt naar meer. De bedoeling is om dit 1x in de maand te organiseren voor iedereen, jong en/of oud tegen een kleine vergoeding van € 7,50 p.p. voor een 3-gangenmenu.
Vindt u het leuk om te helpen met de voorbereiding, doorspreken hoe we dat gaan aanpakken, dan nodig ik jou van harte uit in Baaiermerstee op maandag 27 november om 15.00 uur. Wil je niet overleggen maar wel meehelpen met koken volgend jaar, bel mij dan even op 06-27161683.

Leeftijd is niet belangrijk!

Simone
NOABERSCHAP

BIERUM HEEFT HET, DAAR LEEFT HET!